صفدر صفدری در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی عصراترک گفت: سوددهی بالای گیاهان دارویی و کمآبتر بودن آن موجب شده است تا گرایش زارعان به سمت کشت این گیاهان در سالهای اخیر افزایش یابد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: اراضی مستثنی آب گیاهان دارویی استان حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار است که از این میزان چهارهزار ۹۰۰ هکتار به زعفران اختصاصدادهشده است و شهرهای فاروج، شیروان و اسفراین به ترتیب بیشتر اراضی زیر سطح کشت زعفران را دارند.
وی با اشاره به رتبه سوم خراسان شمالی در سطح زیر کشت زعفران کشور گفت: حدود ۹ درصد زعفران کشور از استان ما تأمین میشود.
صفدری با بیان اینکه هشت واحد فراوری و بستهبندی زعفران در استان فعالیت میکنند، گفت: باتوجهبه اینکه این گیاه ارزآوری زیادی برای کشور دارد هدف وزارت جهاد کشاورزی نیز جایگزینی این محصول با نفت است.
وی بیان داشت: جهاد کشاورزی خراسان شمالی طی امسال با راهاندازی آزمایشگاه اندازهگیری کروسین «ماده مؤثر زعفران» به دنبال افزایش کیفیت محصول و صادرات است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: در حال حاضر چهار هزار و ۳۰۰ بهرهبردار زعفران در استان فعالیت میکنند که سالانه دورههای آموزشی در ابعاد تغذیه و عملیات داشت و برداشت برای این افراد توسط جهاد کشاورزی برگزار میشود.
وی با اشاره به برگزاری رویداد تانا گیاهان دارویی استان در آبانماه گفت: در این رویداد با شناسایی نیازهای فناورانه حوزه گیاهان دارویی، شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناوری که بتوانند این نیازها را مرتفع کنند اعلام آمادگی کرده و میان آنها و صنایع و واحدهای تولیدی حوزه کشاورزی تفاهمنامه همکاری منعقد میشود.
انتهای خبر/
0 نظر